Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Готель «Дністер» став великим волонтерським хабом

  • 15.08.2022, 11:13
  • 1 157

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну готель «Дністер» став не лише головним безкоштовним прихистком для тих, хто виїздив з зони бойових дій, а й волонтерським центром допомоги для наших захисників

Від березня 2022 року у конференц-залі «Олександер» діяв волонтерський центр допомоги українським військовим та постраждалим від російської агресії. Тут збирали і відвантажували тони гуманітарної допомоги.

Приватний підприємець з Харкова Юрій Новічков збирав допомогу в готелі з перших днів війни.

«Допомога надходила цілодобово. У конференц-залі все було заставлено коробками. Медицина, речі, їжа, дитячі підгузки, допомога військовим, — важко сказати, чого тільки у нас не було», — згадує Юрій.

До Благодійного фонду «Із янголом на плечі» готель «Дністре» з пропозицією допомогти звернувся сам.

«У фейсбуці ми виставили допис, що нам потрібно розширятися, але ми не маємо приміщення. І до нас звернулася адміністрація готелю. Нам запропонували для наших потреб конференц-зал. Ми були приємно вражені, наскільки гарно вони обладнали нам це приміщення. А ще волонтерам запропонували безкоштовні дуже смачні обіди, — розповідає Ірина Плахтій голова правління Благодійного фонду «Із янголом на плечі».

Європейські власники готелю та його керівництво активно допомагають Україні та українцям. Так, готель «Дністер» перерахував благодійному фонду «Із янголом на плечі» 650 тисяч гривень. А також закупив чотири квадрокоптери та десять комплектів портативних радіостанцій для наших вояків. Ресторанна служба готелю не тільки безкоштовно годувала біженців та волонтерів, але і передавала обіди на блок-пости для тероборони. Попри інфляцію та високий попит, «Дністер» не підвищував ціни на свої послуги, а також облаштував безпечне і комфортне укриття для своїх гостей та містян".

Схожі новини