Передплата 2024 «Добрий господар»

Європа б'є рекорди: цьогоріч вигоріло 660 тисяч гектарів лісу

  • 14.08.2022, 20:15
  • 741

Через посухи та екстремально високі температури, які цього року охопили всю Європу, зафіксовані рекордні показники лісових пожеж з 2006 року

За даними Європейської інформаційної системи про лісові пожежі (EFFIS), цього року пожежі вирували не лише у країнах Середземномор'я, а й в інших регіонах Європи. Приміром, найбільші лісові пожежі за останні десятиліття сталися цього літа у Словенії.

Координатор EFFIS Хесус Сан-Мігель зазначив, що у 2022 році посухи та екстремально високі температури охопили всю Європу, і саме це стало причиною масштабних лісових пожеж у регіоні. "Ситуація загрозлива - зараз тільки середина сезону пожеж", - застеріг Сан-Мігель.

Зазначається, що найбільше лісових площ знищено пожежами в Іспанії - 225 тисяч гектарів. Суттєво постраждали також Румунія (150 тисяч гектарів) та Португалія (77 тисяч гектарів).

Читайте також: Посуха в Європі може стати найгіршою за останні 500 років
Лише за останні дні великі лісові пожежі фіксували у Франції, Німеччині та Греції. Зокрема, у департаменті Аверон на півдні Франції через пожежу, яка випалила загалом 1260 гектарів, цього тижня евакуювали кілька тисяч людей. Поліція заборонила в'їзд до більшості лісів у регіоні Нижній Рейн поблизу кордону з Німеччиною, щоб обмежити ризик виникнення пожеж.

Водночас на півночі Німеччині лише у неділю змогли погасити лісову пожежу у національному парку Гарц, яка вирувала кілька днів на площі не менше 13 гектарів.


Джерело: DW

Схожі новини