Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Популярна польська газета помістила на обкладинку генерала Залужного

  • 14.08.2022, 14:38
  • 1 919

Польська Gazeta Wyborcza опублікувала статтю про головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного і назвала його першим отаманом України

Автор статті Павел Смоленскі зазначив, що якби Мікеланджело мав виліпити генерала Залужного, але не побачив оригіналу, він пов’язав би Давида з Мойсеєм, найкрасивішу і водночас наймудрішу людину у світі.

У матеріалі він також припустив, що український генерал має хороше почуття гумору.

Фото: Gazeta Wyborcza
Фото: Gazeta Wyborcza

Газета пригадала, як в інтерв’ю ще у вересні 2021 року журналіст жартома запитав генерала, чи не хотів би він проїхатися на танку під українським прапором на красній площі.

" Звичайно", – відповів Залужний, додавши, що також планує проїхатися на московському Арбаті.

Водночас український військовий заспокоїв москвичів, що буде робити це делікатно, тому що Арбат – це пам’ятка, а пам’ятки не можна руйнувати.

Натомість зараз на кремлівських порталах, де прославляють агресивну та жорстоку війну, яку веде росія проти України, вихваляють путінських бойовиків, коли вони руйнують старовинний собор чи церкву.

Автор статті пише, що Залужний – герой, наставник та перевершує найбільших українських князів. Він зазначає, що прості українці захоплюються головнокомандувачем ЗСУ, як знаменитостями.

Залужний став героєм не лише в ЗМІ, але й між простих українців та, насамперед своїх підлеглих, оскільки поводиться з рядовим, так само як і з полковником. Він намагається зберегти життя солдатам, попри втрати української армії. росіяни ж відправляють своїх як гарматне м’ясо.

Схожі новини