Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Негода на Волині: потужні зливи затоплюють вулиці, а блискавка влучала у господарські споруди

  • 13.08.2022, 19:16
  • 794

12 серпня через затяжну грозу на Волині рятувальники 12 разів виїздили для відкачування дощової води з підтоплених територій та будівель. Ще п’ять викликів стосувалися пожеж, які сталися через влучання блискавок

Про це повідомили ДСНС Волинської області.

Найбільше підтоплень зафіксували у Луцьку, тоді як пожежі ліквідовували на Ковельщині та Камінь-Каширщині.

Зокрема, на вулиці Лесі Українки 12 серпня відкачали близько 20 кубометрів води з підвального приміщення, у якому розташована піцерія. В приміщенні Укртелекому на проспекті В. Мойсея потоки дощової води теж підтопили підвал. Також серед підтоплених об'єктів: підвал друкарні на проспекті Волі, житлові будинки на вулиці Підгаєцькій, приватні будівлі та прибудинкові території на вулицях Верещагіна, Дорошенка та на проспекті Перемоги.

Крім цього, зранку 12 серпня, у Луцьку сталося дві пожежі через влучання блискавок, горіла господарська будівля та літня кухня. Також через влучання блискавки загорілася дерев’яна господарська будівля у селі Великий Порськ на Ковельщині. Горіла дерев’яна літня кухня у селі Грабове Шацької громади. Тоді як у селі Добре Камінь-Каширського району блискавка підпалила ще одну цегляну господарську споруду.

«Вночі 13 серпня рятувальники знову отримали виклик про влучання блискавиці. Цього разу у селі Підцир'я Камінь-Каширського району. Горіла дерев’яна господарська будівля», — додають рятувальники.

Схожі новини