Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фінляндія візьме участь у відбудові Чернігівщини

  • 13.08.2022, 13:15
  • 649

Фінляндія допоможе Україні відновити інфраструктуру Чернігівщини, зокрема йдеться про житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко обговорив із послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне відновлення Чернігівської області.

«Ми готові надати партнерам всю необхідну інформацію по об'єктах, які потребують відбудови. В першу чергу це житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі. Чернігівщина потребує швидкого відновлення понад 4 479 житлових об'єктів — це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок», — написав Тимошенко.

Він зазначив, що Фінляндія щиро прагне допомогти Чернігівщині, над цим працює й Уряд, і приватні компанії.

Крім того, в Офісі Президента окремо презентував план будівництва житла для переселенців.

За словами Тимошенко, передбачено зведення п’ятиповерхових житлових будинків протягом 5−6 місяців у 16 областях України — по 2 тисячі квартир у кожному регіоні. Їхня вартість з усіма меблями та устаткуванням становитиме близько 700 доларів за квадратний метр.

«Після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції», — додав заступник керівника ОП.

Схожі новини