Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вилучено понад 27 тонн пального російського товариства, що забезпечує Міноборони рф

  • 12.08.2022, 16:37
  • 613

Київською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України

Вилучено понад 27 тонн пального російського товариства, що забезпечує Міноборони рф
Вилучено понад 27 тонн пального російського товариства, що забезпечує Міноборони рф

За даними слідства, товариство, кінцевим бенефіціарним власником якого є російське ПАТ «Газпром Нафта», що забезпечує Міноборони та інші держоргани рф паливом, здійснює на території України реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Отриманий в Україні прибуток суб'єкт підприємницької діяльності спрямовує до бюджету країни-агресора.

Через українське товариство ПАТ «Газпром Нафта» активно веде підприємницьку діяльність на території нашої країни. Проводить імпортні операції, зберігає значну кількість паливно-мастильних матеріалів в складських приміщеннях та здійснює їх оптову реалізацію суб'єктам підприємницької діяльності України.

Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено документи, які підтверджують правовідносини із суб'єктом підприємницької діяльності рф, ємності з мастилом з маркуванням «Газпром Нефть» загальним об'ємом 27 тонн. Вартість вилученої продукції становить близько10 млн грн. Конфіскований товар буде передано на користь ЗСУ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ГУ з протидії системним загрозам управлінню державою СБУ.

Схожі новини