Передплата 2024 «Добра кухня»

Аварія на ЗАЕС через дії росіян буде фактично використанням ядерної зброї, — Зеленський

  • 11.08.2022, 16:45
  • 739

Росія може спровокувати найбільшу в історії аварію на Запорізькій АЕС — і це по суті буде застосуванням ядерної зброї без ядерного удару.

Фото: ОПУ
Фото: ОПУ

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час виступу на конференції країн-партнерів України на рівні міністрів оборони.

«Певен, кожен із вас вже задумувався, як діяти, якщо росія застосує так звану тактичну ядерну зброю. Подумайте ще про ось це: росія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на Запорізькій атомній станції, і за фактичними наслідками це може бути ще катастрофічніше, ніж Чорнобиль, а по суті - тим же, що й застосування ядерної зброї, але без ядерного удару», — зазначив він.

Зеленський наголосив, що ніхто не зможе зупинити вітер, якщо він нестиме радіацію, але весь світ разом здатний «зупинити державу-терориста».

За його словами, що швидше вдасться зупинити рф, то швидше Європа та світ зможуть знову відчути безпеку, а для цього треба посилювати проти росії санкції і не дозволяти їх обходити. Зокрема, потрібні жорсткі санкції проти «Росатома» і всієї російської атомної галузі.

Президента вважає, щл потрібно ще більше підтримувати Україну зброєю та снарядами. І зброя Україні потрібна «такої потужності, такої далекобійності, щоб Росія була змушена нарешті задуматися про пошук мирного рішення».

«Ми маємо захистити Європу від цієї загрози. Захистити всі разом. А ймовірно, не тільки Європу. Бо Запорізька атомна станція в Україні - найбільша на нашому континенті. Третя за розмірами у світі. Шість енергоблоків!», — підсумував Зеленський.

Схожі новини