Передплата 2024 «Добра кухня»

Англійська онлайн: що заважає нам вчити іноземні мови швидко та ефективно

  • 12.08.2022, 09:50
  • 1 012

Головні причини, чому не вдається вивчити англійську онлайн. Перешкоди, які заважають тобі здобувати нові знання. Методи, які допоможуть позбутися психологічних обмежень

Англійська онлайн та психологічні обмеження

Якщо ви багато разів намагаєтеся вивчити англійську мову, але кожна спроба закінчується провалом — не слід відносити себе до категорії бездарностей. Ймовірно, ви просто зіткнулися із внутрішніми психологічними обмеженнями, які заважають запам’ятовувати нову інформацію та використовувати її. Сьогодні ми спробуємо позбавити вас подібних перешкод і розповісти, як вивчити англійську мову онлайн максимально швидко та результативно.

3 психологічних обмеження студентів, які вчать англійську онлайн

Уважно прочитайте нижченаведені перешкоди студентів мовних онлайн-курсів та оцініть, наскільки вони вам близькі:

  • Звичка сприймати англійську мову як щось складне. У багатьох із нас у душі залишилося негативне ставлення до англійської мови, якою нас мучили у школі. І оскільки в школі використовувалися малоефективні методики викладання, муки над англійською мовою навряд чи принесли вам результат. Тому радимо переглянути ставлення до англійської. Допомогти вам у цьому можуть онлайн-курси, на яких використовуються сучасні методики викладання. Сумніваєтеся, чи варто йти вчитися онлайн? Чому англійська онлайн — це найкращий вибір, пропонуємо почитати у нашому старому матеріалі, який не втратив актуальності.
  • Страх зробити помилку. Ще з дитячого садка та школи нас виховували на оцінках — зробиш добре, отримаєш хорошу оцінку, не зробиш добре — отримаєш погану оцінку. Через страх отримати двійку у багатьох із нас сформувалася стратегія сидіти і нічого не робити. Але парадокс у тому, що вчитися ми можемо лише на власних помилках. Тому багато мовних онлайн-курсів скасували систему оцінок, завдяки чому студентам вдається швидше справлятися зі своїми страхами та успішно вчити мови онлайн.
  • Помилка про те, що комусь мови даються легко. Якщо подруга/друг вивчили англійську за кілька місяців, просто займаючись онлайн, це зовсім не означає, що вони здобули знання легко. З величезною ймовірністю у цих людей була хороша база (можливо знання французької мови), вони займалися старанно, щодня, використовували допомогу носіїв мови. Тому рекомендуємо не сприймати слова інших людей про вивчення англійської онлайн буквально. Завжди уточнюйте, якими саме зусиллями вони досягли результату.

Онлайн-освіта — чудовий спосіб швидкого вивчення іноземних мов

Ну що, стикалися з подібними труднощами? Якщо так, спробуйте знову перечитати опис кожного з них і максимально глибоко осмислити. Адже усвідомлення проблеми — перший крок до її вирішення.

Чому не всі онлайн-курси хороші

Тому що різні онлайн-курси роблять різні люди. Відповідно, є менш кваліфіковані методисти та викладачі, які не можуть передавати знання в онлайн-форматі. Як же почати вчитися віддалено, і обов’язково досягти хороших знань? Ось кілька критеріїв вибору хорошої онлайн-освіти:

  • позитивні відгуки інших студентів;
  • досвід роботи та ентузіазм викладача;
  • використання сучасних методик.

Успіхів вам з англійською мовою!

Схожі новини