Передплата 2024 «Добрий господар»

росія обстріляла Вінниччину найновішими ракетами «Кинджал»

  • 08.08.2022, 13:46
  • 1 189

Вчора, 7 серпня, окупанти завдали ракетних ударів по військових об'єктах у Вінницькій області надзвуковими ракетами «Кинджал»

росія обстріляла Вінниччину найновішими ракетами «Кинджал»
росія обстріляла Вінниччину найновішими ракетами «Кинджал»

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

Як зазначається, основним носієм ракет «Кинджал» є винищувач Міг-31, також можуть використовуватися бомбардувальники Ту-22М3 і Ту-160.

«Це новітній тип ракет, якими володіє росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році їх випущено всього кілька десятків. Бойова частина х-47м становить 500 кг, швидкість ракети 3500 — понад 12 000 км/год», — йдеться в повідомленні.

У командуванні заявили, що після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. А при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тисяч км/год.

«Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в ЗСУ засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти і знищувати її. З 24 лютого було зафіксовано лише кілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використовувати по надзвичайно важливих цілях», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини