Передплата 2024 ВЗ

Україна в ЄС: прогнози та переваги членства

  • 24.06.2022, 13:50
  • 1 299

Україна зможе вступити до Європейського союзу в 2029 році, адже країні необхідно ухвалити та імплементувати багато європейських законів

Україна в ЄС: прогнози та переваги членства
Україна в ЄС: прогнози та переваги членства

​​​Про це заявила генеральна директорка урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Наталія Форсюк, передає «Укрінформ».

«Раніше це малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яку потрібно ухвалити та імплементувати. Ми маємо жити за європейськими законами», — наголосила Форсюк.

Відкриття переговорних процедур щодо членства України в ЄС, за її словами, можливе на початку наступного року.

Набуття Україною статусу кандидата в члени ЄС, крім закріплення європейської перспективи, надає країні доступ до структурних фондів.

«Доступ до коштів цих фондів мають лише країни-кандидати в члени ЄС, гроші надають на пільгових умовах практично безкоштовно… Статус кандидата посилить позицію України у мирних переговорах», — додала Форсюк.

Статус кандидата офіційно запускає процес набуття Україною членства у Європейському союзі.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр Ольга Стефанішина.

«Це створює умови для наближення рівня життя, добробуту та правового захисту українців, як у інших країнах ЄС. У цьому Україні постійно підтримуватиме Єврокомісія, надаючи необхідну консультаційну та іншу допомогу», — зазначила вона.

Основні переваги статусу:

  • Доступ до фінансування: Україні буде доступна фінансова допомога для країн, які готуються до вступу до ЄС (Інструмент передуступної допомоги, IPA), зокрема — гранти, інвестиції, технічна допомога.
  • Залучення інвестицій: Україна під час реформ стане зрозумілою та привабливою для інвесторів. Країни-члени ЄС розглядатимуть інвестиції в Україну як зміцнення блоку.
  • Розвиток співробітництва: Україна стане учасником програм та ініціатив ЄС.

Фото із мережі

Схожі новини