Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Планували ще посіяти гречку, але не вистачило пального»

Комунальне аграрне підприємство в Опішні годує ЗСУ та тероборону

«Планували ще посіяти гречку, але не вистачило пального»
«Планували ще посіяти гречку, але не вистачило пального»

Щоб уникнути можливого браку продуктів в умовах воєнного стану, в селищі Опішня (45 кілометрів від Полтави) посадили сою, картоплю моркву, кукурудзу, озиму пшеницю. Ці культури посадило на площі понад сто га перше в Україні комунальне аграрне підприємство «Опішня агро».

Озима пшениця потрібна для випікання хліба для дитячих садочків та шкіл, картопля - для закладів освіти, ЗСУ та територіальної оборони.

Про це повідомив для «ВЗ» Микола Різник, селищний голова Опішні.

«Планували ще посіяти гречку, але не вистачило пального, — наголосив Микола Різник. — Криза з пальним неабияк вплинула на цьогорічну посівну кампанію в Полтавській області. Нашому комунальному агропідприємству другий рік. Торік ми засадили поля соняхом і кукурудзою — заробили мільйон. Скільки цього року заробимо — важко спрогнозувати. Це залежатиме від того, чи працюватимуть морські порти. Хочемо через порт продати сою. Деякі продукти нового урожаю виділимо для потреб армії та тероборони. Продуктами агрохолдингу годуємо наших захисників і зараз. Це картопля, капуста, морква».

Уточнила у Миколи Різника, які землі вони приєднали для першого в Україні комунального агропідприємства.

«Це землі, на які вже завершилася оренда, землі без господаря, чагарники, — пояснив він. — Також забрали землю, яку попередні власники обробляли незаконнно. У перший рік ми засівали на орендованій техніці. Тепер маємо власну техніку, працюють трактористи, агрономи».

Фото автора.

Львів-Опішня, Полтавська область.

Схожі новини