Передплата 2024 «Добрий господар»

Родини військових звернулися до президента Китаю, щоб врятувати воїнів Маріуполя

У суботу, 14 травня, родини військовослужбовців Маріупольського загону, які боронять завод «Азовсталь», офіційно звернулися на пресконференції до світових лідерів із закликом здійснити процедуру екстракції і врятувати українських захисників

Зокрема, цього разу прохання було до президента Китаю Сі Цзіньпіна.

Закликали його вплинути на економічного партнера — росію, щоб запустити процес звільнення воїнів.

Нагадаємо, президент Туреччини Раджеп Ердоган вже відгукнувся на заклик українців і запропонував свою процедуру екстракції: скерувати корабель у порт міста Бердянськ разом із турецькими спостерігачами, які б допомогли забрати бійців Маріупольського загону.

«Сильні світу цього, не мовчіть, — звернулася дружина бійця батальйону „Азов“ Наталія Зарицька. — Бо весь світ перетвориться на „Азовсталь“… Нам не страшно померти, нам страшно жити у світі, де коїться зло. У світі є ще одна людина, якій путіну буде складно відмовити. Ми просимо президента Китаю проявити велику любов, велику турботу про світові цінності і велику східну мудрість і долучитися до порятунку захисників Маріуполя. Вони не погодяться на полон, маємо свідчення, коли хлопців брали у полон і страчували їх».

За словами Наталії, від її чоловіка надходять тривожні повідомлення про те, що росія могла б за дві години випустити 500 авіабомб та 40 ракет та зачистити піхотою бійців.

«Вочевидь, окупант розтягує процес катування, — припускає жінка. — Їх обстрілюють з усього можливого озброєння, зокрема — й забороненого. Вже поранені військові отримують нові травми».

Читайте також: росіяни допитують українських дітей, — радник мера Маріуполя

Схожі новини