Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиць: пояснили в ЛМР

  • 13.05.2022, 15:45
  • 715

Зміна назви вулиці нічого не змінюватиме для її мешканців – усі документи за старими адресами залишаться чинними та не потребуватимуть заміни. Мешканці та підприємці не витрачатимуть власних коштів при перейменуванні вулиць

Чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиць: пояснили в ЛМР
Чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиць: пояснили в ЛМР

Про це розповіла керівник справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

За її словами, у разі перейменування мешканці вулиці не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно.

«Ніхто із мешканців від зміни назви вулиці не потерпатиме фінансово, адже бігти замінювати документи на майно чи землю у такому разі не потрібно. Такого обов'язку закон не передбачає. Відтак усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа. Не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання (прописку)», — зазначила Наталія Алєксєєва.

Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною та безтерміновою.

«Але процедура безкоштовна (без адміністративного збору) та не визначено терміну для внесення таких змін», — наголосила чиновниця.

Вона уточнила, що йдеться про перейменування щонайменше чотирьох десятків львівських вулиць, шести — у Винниках, п’яти — в Рудному, та однієї — в Підрясному.

Читайте також: На одну вулицю — з десяток варіантів нових назв

Фото: сайт ЛМР

Схожі новини