Передплата 2024 «Добрий господар»

Естонія допоможе Україні відновити одну з областей, яку зруйнували росіяни

  • 06.05.2022, 20:30
  • 808

Естонія допоможе Україні відновити Житомирську область

Естонія допоможе Україні відновити одну з областей, яку зруйнували росіяни
Естонія допоможе Україні відновити одну з областей, яку зруйнували росіяни

Про це повідомила міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс.

«Ми хотіли б зосередити нашу увагу на Житомирській області. Ми хотіли б допомогти її відновлювати», — заявила Лійметс на пресконференції з міністрами закордонних справ Литви, Латвії та України у Києві.

Вона також зазначила, що Естонія вже має певне розуміння потреб і планує надати допомогу, відповідно до цієї інформації.

«Естонія — це невелика країна, але наша ідея полягає в тому, щоб залучити інших партнерів, зокрема, фінансових партнерів та інші країни, щоб спільно приєднатися до відновлення будинків, дитячих садків та забезпечити реалізацію великих інфраструктурних проєктів», — додала глава МЗС.

За її словами, Естонія також планує відправити групу експертів із розмінування, які допомагатимуть розміновувати звільнені регіони України.

«Звісно, ми повністю підтримуємо набуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС. Ми хотіли б оцінити ту велику роботу щодо заповнення анкети ЄС. Ми продовжуємо підтримувати Україну різними способами, всіма можливими способами», — запевнила Лійметс.

Вона додала, що Естонія прийняла вже понад 35 тисяч українців біженців.

«Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу і нещодавно проголосували про виділення додаткових EUR3 млн на гуманітарну допомогу для України», — розповіла міністр.

Читайте також: Україна, Швеція та Фінляндія братимуть участь у засіданні Військового комітету НАТО

Фото з мережі

Схожі новини