Передплата 2024 ВЗ

Близько 40 Нобелівських лауреатів прочитають лекції для української молоді

  • 04.05.2022, 17:40
  • 635

На Львівщині Мала Академія наук спільно із Львівською ОВА готують низку проєктів для активного дозвілля та навчання школярів та студентів

Близько 40 Нобелівських лауреатів прочитають лекції для української молоді
Близько 40 Нобелівських лауреатів прочитають лекції для української молоді

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Один із проєктів, які збираються організувати для школярів та студенів — «Лекції майбутнього».

«Понад 200 Нобелівських лауреатів підписати лист на підтримку України і ми попросили їх ще прочитати лекції для школярів, студентів, із графіком можна ознайомитись на сайті МАН. Близько 40 лауреатів уже зголосились. Це унікальна нагода, адже, як відомо, Нобелівський лауреат читає лекцію при врученні премії або ж за пристойну суму коштів. Тому дуже хочемо, щоб молодь збагатилася новими знаннями». — заявив президент Малої академії наук України Станіслав Довгий.

Як зазначають, ще один проєкт — це одна з найбільш знаменитих виставок «Еволюція всесвіту. Фізика високих енергій».

CERN у Женеві — це найбільша лабораторія у світі, де працюють понад 10 тисяч фізиків, а всього по світу онлайн 120 тисяч фізиків. За словами Станіслава Довгого, МАН уже 12 років має угоду з ними й сьогодні є домовленість, що частину експонатів привезуть до Львова.

Окрім того, він наголосив, що у планах відкриття Музею математики в Києві, а також, за сприяння Посольства України у Великобританії, надрукують книги МАН, які розповсюдять серед дітей-переселенців з України.

Читайте також: Гуманітарні штаби, волонтерство, інформаційний тил…

Фото з мережі

Схожі новини