Передплата 2024 «Добрий господар»

"Викликає подив": рф про ідею посла Ізраїлю щодо перейменування вулиць Києва

  • 30.04.2022, 15:12
  • 883

У МЗС рф критикують ініціативу посла Ізраїлю в Україні перейменувати низку вулиць в Києві на честь Праведників народів світу

"Викликає подив": рф про ідею посла Ізраїлю щодо перейменування вулиць Києва
"Викликає подив": рф про ідею посла Ізраїлю щодо перейменування вулиць Києва

Про це пише ізраїльське ЗМІ з посиланням на заяву представниці МЗС рф Марії Захарової.

27 квітня, напередодні Дня пам'яті жертв Голокосту, посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський звернувся до мера Києва Віталія Кличка з пропозицією перейменувати низку київських вулиць та громадських місць на честь українських Праведників народів світу, які рятували євреїв у роки Катастрофи.

«Люди, які рятували євреїв у роки Голокосту, — справжні герої українського народу і гідні того, щоб на їхню честь були названі вулиці української столиці та інших українських міст», — написав Михайло Бродський.

Офіційний представник російського МЗС вбачила в цій ініціативі замах на пам'ять і честь тих історичних діячів, хто в результаті перейменування перестане фігурувати в назвах київських вулиць. Нехай навіть на користь «людей, які рятували євреїв у роки Голокосту, — справжніх героїв українського народу».

«Русофобська істерія, яка охопила українське керівництво, що відпрацьовує націоналістичну повістку за прямої підтримки заокеанських кураторів, на жаль, стала вже звичною прикметою часу, — наголосила Захарова. — У прагненні зруйнувати дружбу російського та українського народів влада Києва намагається позбавити українців пам'яті: Федора Достоєвського, Олександра Пушкіна, подвигів командирів і бійців Червоної Армії».

«Водночас викликає подив позиція офіційного представника Ізраїлю, який у своїй заяві вдає, ніби мається на увазі лише увічнити пам'ять „людей, які рятували євреїв у роки Голокосту, — справжніх героїв українського народу“. І жодного слова про те, за рахунок чого це передбачається зробити», — йдеться у заяві Захарової.

За її словами, посол Ізраїлю забуває про те, що «в роки Великої Вітчизняної війни масові єврейські погроми та страти в Україні відбувалися за активної участі місцевих націоналістів та колабораціоністів з УПА та ОУН, бойовиків дивізії СС „Галичина“, яким сьогодні Київ віддає шану та яких славить».

Читайте також: На Львівщині завершує свою місію ізраїльський польовий шпиталь

Фото Праведників народів світу з мережі

Схожі новини