Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У кремлі істерика: причина

  • 28.04.2022, 16:20
  • 2 580

Заклик Петра Порошенка запровадити санкції проти рпц та її очільника кирила (гундяєва) викликав істерику серед російських можновладців

У кремлі істерика: причина
У кремлі істерика: причина

Заступник голови російського радбезу дмитро медведєв розродився патетичним пропагандистським дописом на захист рпц і заявив про «антиросійське шаленство», в якому «вимагають санкцій щодо патріарха московського і всієї Русі».

А «ватажок неканонічних розкольників з ПЦУ кричить про російсько-більшовицькі орди, що захопили Україну. Нацисти здійснюють набіги на православні храми Української православної церкви московського патріархату, погрожуючи вбивствами священиків та парафіян» — пише Медведєв, передає 5 канал.

Один з найближчих поплічників путіна називає росію «оплотом християнського світу», а росіян — «хранителями істинних християнських цінностей», які «захищають їх від безбожників, бандитів та націоналістів».

На думку медведєва, злочини, які чинять російські окупанти в Україні, «зберігають єдиний культурний код спілкування народів Європи, заснований на християнській вірі». А рашисти, які залишили по собі тисячі вбитих і закатованих мешканців Бучі, Гостомеля, Бородянки, Маріуполя, «заступились за людей, які роками жили в ізоляції, зазнаючи насильства та знищення».

У російській церкві вважають заклики до санкцій проти кирила «нонсенсом» та «відмовою від здорового глузду» — заявив один з ідеологів рпц, глава синодального відділу громадських зв’язків московської церкви Володимир Легойда.

Як відомо, рпц та її очільник кирило (гундяєв) підтримують війну росії проти України та благословляють звірства російських окупаційних військ.

Нагадаємо, Петро Порошенко закликав світ запровадити санкції проти рпц та її очільника за участь у воєнних злочинах та геноцид українців. Порошенко також вважає, що Україна має показати приклад, неухильно виконуючи закони про боротьбу з колабораціонізмом та про обов’язок перейменування УПЦ МП.

Читайте також: Міф «Великої Перемоги». Що стоїть за датою 9 травня

Фото умовне з сайту pexels

Схожі новини