Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко закликав запровадити санкції проти рпц та її очільника Гудняєва (кіріла)

  • 26.04.2022, 16:07
  • 959

Петро Порошенко закликає світ запровадити санкції проти російської православної церкви та її очільника Гундяєва (кіріла) за участь у воєнних злочинах та геноцид українців

Порошенко закликав запровадити санкції проти рпц та її очільника Гудняєва (кіріла)
Порошенко закликав запровадити санкції проти рпц та її очільника Гудняєва (кіріла)

Про це він сказав у відеозверненні.

Порошенко вважає, що Україна має показати приклад, неухильно виконуючи закони.

«На жаль, в ході російсько-української війни російська православна церква виявила себе як організація, яка безпосередньо бере участь у воєнних злочинах та геноциді українців, разом із путінськими політиками і військовими злочинцями», — констатує Порошенко.

«Ми маємо всі свідчення, журналістські розслідування, докази про безпосередню участь рпц у депортації українських громадян до росії, примусовому розміщенні їх на території своїх приходів і перешкоджанні виїзду українських громадян у треті країни або поверненню до України. Це все — прямі злочини проти українців, тортури та порушення прав і свобод людини», — наголошує п’ятий президент.

«Предстоятель рпц кіріл (Владімір Гундяєв) неодноразово публічно підтримував злочини рф проти нашої держави, публічно „благословляючи“ агресорів», — нагадав Порошенко.

«Ми закликаємо світ застосувати санкції проти рпц як організації — посібника тероризму і співучасника геноциду, а також проти її предстоятеля — Владіміра Гундяєва та інших представників керівництва. Сьогодні є всі підстави накласти арешт на майно і рахунки рпц і її керівництва, які знаходяться за межами рф, і передбачити механізм спрямування їх для покриття витрат відбудови України. І це має бути зроблено негайно», — переконаний Петро Порошенко.

За його словами, Україна має показати приклад, неухильно виконуючи положення уже прийнятих законів:

  • Про обов"язок московської церкви офіційно, в назві повідомляти про належність до москви і не дурити людей;
  • Про боротьбу з колабораціонізмом і поширенням меседжів ворога — проти конкретних священнослужителів, у тому числі і високого рангу, які співпрацюють з агресором або поширюють ворожу отруту в уми людей;
  • Про недопущення перешкоджань у об"єднанні громад у Православній Церкві України.
  • «І ми маємо зробити все, щоб служителі російської церкви, які виправдовують геноцид, беруть в ньому участь, відповіли перед судом людським перед тим, як їх засудить Суд Божий», — резюмує Петро Порошенко.

Читайте також: Через 36 років після катастрофи на ЧАЕС окупанти знову шантажують світ ядерною загрозою, — Порошенко

Схожі новини