Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скільки років ще відчуватимуться наслідки пандемії, - ВООЗ

  • 08.02.2022, 11:45
  • 769

Директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус вважає, що руйнівні наслідки пандемії коронавірусу будуть відчуватися десятиліттями, особливо серед найуразливіших груп

Скільки років ще відчуватимуться наслідки пандемії, - ВООЗ
Скільки років ще відчуватимуться наслідки пандемії, - ВООЗ

Про це він заявив на брифінгу 7 лютого.

За словами Гебреїсуса, руйнівні наслідки пандемії «ковіда-19» виходять далеко за межі самої хвороби, і чим довше затягнеться пандемія, тим гіршими будуть ці наслідки.

«Пандемія посилила економічну, соціальну нерівність та нерівність у сферах охорони здоров'я у всьому світі, в країнах різної величини та рівня доходу», — сказав глава ВООЗ.

Гебреїсус додав, що саме тому дуже важливо, щоб країни вакцинували 70% свого населення до середини 2022 року та співпрацювали з іншими державами ще тісніше — для зміцнення стійкості систем охорони здоров'я та роботи у напрямі економічного відновлення.

За даними глави ВООЗ, на сьогодні лише 42% населення країн Співдружності націй пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Причому є суттєва різниця між окремими державами. Наприклад, в африканських країнах Співдружності середній рівень вакцинації населення становить лише 23%.

Читайте також: ВООЗ відреагувала на раптове скасування карантину в Європі

Фото: Reuters

Схожі новини