Передплата 2024 «Добрий господар»

Загребельська: Трухін є куратором "Великого будівництва" в парламенті

  • 04.02.2022, 10:29
  • 756

За словами юристки, Трухін контролює, щоб грошима з "Великого будівництва" наповнювалась партійна каса, з якої депутати отримують зарплатню в конвертах

Загребельська: Трухін є куратором "Великого будівництва" в парламенті
Загребельська: Трухін є куратором "Великого будівництва" в парламенті

Таку думку висловила юристка, співзасновниця проєкту «Ліга Антитрасту», державна уповноважена Антимонопольного комітету України у 2015−2019 роках Агія Загребельська в ефірі ток-шоу «Прямим текстом з Юрієм Луценком» на «5 каналі».

Народний депутат Олександр Трухін є куратором президентської програми «Велике будівництво» у Верховній Раді, і саме він стежить за тим, щоб мільярди «текли в потрібні напрямки без перешкоди парламенту». Через це президент Зеленський упродовж п'яти місяців захищав нардепа.

«Трухін абсолютно особливий випадок. Його називають касиром з одного боку, але мені більше подобається інша його роль. Він є куратором „Великого будівництва“ Зеленського в парламенті. Це та людина, яка має забезпечувати, щоб ці мільярди на „Велике будівництво“ текли в потрібні напрямки без жодних перешкод з боку парламенту. Тому що поки парламент не проголосує, що треба „ковідний фонд“, або гроші МВФ, або гроші від „Газпрому“ відправити на „Велике будівництво“ — ніхто їх не відправить», — зазначила Агія Загребельська.

Вона також пояснила, чому президент Зеленський так захищає нардепа Олександра Трухіна.

«Якщо ми повернемось у 2019 рік — що ми побачимо. У 2019 році Володимир Зеленський разом зі своєю командою отримали монополію на владу. Як вони використали цю монополію? Початок 2020 року — починають текти мільярди на „Велике будівництво“. І ми бачимо, що звідти усуваються всі непотрібні компанії, і залишаються тільки ті, які наближені до Банкової. Одночасно з цим ми бачимо — як зростають ціни, і ми бачимо до 40% відкату. Якщо це більш як 200 мільярдів — що таке до 40%. Далі цими ж грошима, за нашою версією, наповнюється партійна каса. І з партійної каси ці гроші йдуть депутатам у конверти, на купівлю телеканалів і, звісно, на власне збагачення. І ось Трухін — він забезпечував, щоб гроші йшли в касу, а потім з каси вони йшли, як казав Богдан, до депутатів у цих конвертах», — говорить Загребельська.

Читайте також: Трухін має отримати підозру, а не звільнення з фракції, а директор ДБР звільнення, — Шабунін

Фото: Evgen Kotenko

Схожі новини