Передплата 2024 ВЗ

«Чергова констатація брехні ДБР і ГПУ у так званій «справі Петра Порошенка»

  • 10.01.2022, 14:55
  • 836

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко оприлюднила офіційну відповідь Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука на запит щодо так званої «підозри» Порошенку

«Чергова констатація брехні ДБР і ГПУ у так званій «справі Петра Порошенка»
«Чергова констатація брехні ДБР і ГПУ у так званій «справі Петра Порошенка»

«Чергова констатація брехні ДБР і ГПУ у так званій „справі Петра Порошенка“ і грубого порушення закону. Наприкінці грудня ми звернулися до Голови В Р Руслана Стефанчука із запитом, чи отримував він офіційну інформацію щодо начебто вручення „підозри“ п’ятому президенту України. Шановний пан спікер поінформував нас з Артуром Герасимовим, що нічого подібного не отримував», — нагадала Геращенко.

«У той же день репресивні органи видали брехливу інформацію, що начебто ГПУ ще 20 грудня відправив в ВР відповідного листа. І ось маємо офіційну відповідь від Голови В Р, що станом на 29 грудня ніяких повідомлень від репресивних органів не отримував», — констатує Ірина Геращенко.

Як відомо, відповідно до статті 482−2 КПК України, орган або посадові особи, які повідомили народному депутату України про підозру, зобов’язані негайно, але не пізніше 24 годин з моменту вчинення таких дій, повідомити про це Голову Верховної Ради України.

«Брехуни. Фальсифікатори. Служки Банкової. Це я про ГПУ і ДБР. Пану Голові дякуємо за чесну відповідь», — резюмує співголова фракції.

Читайте також: Foreign Policy: переслідувати Порошенка під час ескалації на кордонах України — це погана ідея

Схожі новини