Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США оприлюднили заходи для стримування Росії

  • 09.01.2022, 09:45
  • 895

Країна готує економічні санкції проти Росії на випадок вторгнення в Україну

США оприлюднили заходи для стримування Росії
США оприлюднили заходи для стримування Росії

Про це пише The Associated Press із посиланням на чиновників США.

Джерела видання стверджують, що «Росія буде сильно вражена економічними санкціями, якщо вона вторгнеться в Україну».

Ці санкції можуть містити значні обмеження на продукцію, що експортують зі США до Росії, а також іноземну продукцію, що підпадає під юрисдикцію США. За словами чиновників, Росію можуть додати до найбільш обмеженої групи країн експортного контролю разом з Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Сирією.

Адміністрація оприлюдниладеякі деталі своїх планів напередодні дипломатичних переговорів США і Росії в Швейцарії в понеділок.

Чиновники заявили, що будь-які домовленості будуть стосуватися того, щоб Росія скасувала загрози Україні, і жодні рішення не ухвалюватимуть без згоди України чи НАТО. Чиновники також заявили, що немає шансів, що США зменшать свою військову присутність або арсенал у Східній Європі, як того вимагає Росія.

У випадку російського вторгнення в Україну «ми — у координації з нашими союзниками та партнерами — негайно завдамо серйозних і величезних санкцій економіці Росії, зокрема —фінансовій системі та секторам, які є критичними для Кремля», — сказав чиновник на правах анонімності.

Окрім санкцій щодо енергетики та споживчих товарів, США та їхні союзники думають про заборону на експорт до Росії електронних технологій, програмного забезпечення та супутніх технологій. Санкції також можуть поширитися на авіаційну електроніку, верстати, смартфони, ігрові консолі, планшети і телевізори.

Заборони також можуть бути спрямовані на сектори оборони та цивільної авіації, що вдарить по високотехнологічних амбіціях Росії у сфері штучного інтелекту і квантових обчислень.

Незважаючи на таку позицію, США і НАТО продемонстрували готовність шукати компроміси з пов’язаних питань.

«Ми думаємо, що ми можемо принаймні вивчити можливість досягнення прогресу (у переговорах — ред.) з росіянами», — сказав чиновник. Однак він додав, що «в цих переговорах не буде твердих зобов’язань».

Читайте також: Представники Франції й Німеччини приїдуть в Україну, — глава ОПУ

Фото умовне з відкритих джерел

Схожі новини