Передплата 2024 ВЗ

До Різдвяних свят у Львові ухвалять додаткові карантинні обмеження

Спеціальна комісія обіцяє звернути увагу на Різдвяний ярмарок, де за столиками фуд-зони масове скупчення людей, а отже порушення карантину

До Різдвяних свят у Львові ухвалять додаткові карантинні обмеження
До Різдвяних свят у Львові ухвалять додаткові карантинні обмеження

Напередодні Різдвяних свят Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить додаткові карантинні обмеження, які стосуватимуться публічних місць під час святкування. Районні адміністрації будуть звертати увагу організаторів заходів на масові скупчення людей під час святкування, щоб оперативно усе виправити.

Про це повідомив у коментарі «ВЗ» перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Львів — у „жовтій“ зоні карантину, яка передбачає низку обмежень — зокрема, суворе дотримання маскового режиму, — каже він. — Щодо роботи у місцях масового скупчення людей в центрі, то продовжують роботу моніторингові групи, а також районні адміністрації. Будемо аналізувати ситуацію, можливо, доведеться ухвалювати карантинні рішення. Проаналізуємо сильні і слабкі сторони».

Уточнила у чиновника Ратуші, чому ніхто не контролює Різдвяний ярмарок, де за столиками фуд-зони ніде яблуку впасти. Оскільки у Львові уже є перші випадки нового штаму коронавірусу «Омікрон», який значно агресивніший за попередні штами, то на ярмарку має бути «карантинний порядок». Щовечора там аншлаг…

Фото з Інстаграм-сторінки Віталія Лагодича
Фото з Інстаграм-сторінки Віталія Лагодича

Читайте також: Андріян Гутник сумнівається, що підхопив «Омікрон» в Італії

Андрій Москаленко розгубився… Припустив, що моніторингові групи Галицького району і туди навідуються. «Є поліція, районні адміністрації і різні служби, які перевіряють дотримання карантину, маскового режиму, дезінфектори, — наголошує пан Москаленко. — Наразі не можу сказати про кількість порушень на свята. Наша мета — не штраф заради штрафу, а заради ефекту — щоб порушення були виправлені».

Фото ілюстративне з сайту ЛМР

Схожі новини