Передплата 2024 «Добрий господар»

Андріян Гутник сумнівається, що підхопив «Омікрон» в Італії

Перші ознаки хвороби в нього були через 10-11 днів після подорожі

Андріян Гутник сумнівається, що підхопив «Омікрон» в Італії
Андріян Гутник сумнівається, що підхопив «Омікрон» в Італії

53-річний депутат Львівської міської ради Андріян Гутник, який першим у Львові захворів на новий штам коронавірусу «Омікрон» сказав у коментарі «ВЗ», що майже одужав, буде здавати відповідні аналізи. У нього ще чотири дні карантину. А ще «тішиться», що став «зіркою», мовляв, до нього телефонують з різних медзакладів навіть з Міністерства охорони здоров"я, питають, як правильно лікувати новий штам коронавірусу.

«Я вакцинований. Зараз почуваюся добре і лікуюся вдома, — зазначив Гутник „ВЗ“. Звертався до свого сімейного лікаря. Але я сам, наче лікар. Практично зараз нічого не вживаю, лише препарати для розрідження крові. Цей штам легший за інші. Та якщо ти вакцинований, якщо спортивний і постійно займаєшся плаванням. Думаю, завдяки плаванню штам „Омікрон“ проходить легше і швидше».

Андріян Гутник сумнівається, що підхопив новий штам саме в Італії, бо перші ознаки хвороби в нього були через 10−11 днів після візиту. «Не думаю, що саме в Італії, де саме знайшов новий штам — важко сказати», — підсумував Гутник.

Керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко-Тімко зазначила, що першими симптомами були підвищення температури тіла, закладеність носа. «Загалом був легкий перебіг хвороби. Лікувався амбулаторно. Епідеміологи продовжують проведення епідрозслідування», — каже Тімко.

Штам коронавірусу «Омікрон» характеризується особливою заразністю — він у чотири рази заразніший за штам «Дельта». За даними ВООЗ, «Омікрон» викликає класичні симптоми коронавірусу, такі як температура, кашель і втрата нюху, лише в 50% випадках. Серед найпоширеніших проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, стомлюваність, чхання і біль в горлі. А в нового варіанту інфекції присутній ще й такий симптом, як втрата апетиту.

Читайте також: Учені виявили ще один симптом штаму «Омікрон»

Фото з Ф Б Андріяна Гутника

Схожі новини