Передплата 2024 «Добрий господар»

Лукашенко став... корупціонером року

  • 29.12.2021, 13:35
  • 672

Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) назвав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка "корупціонером року"

Лукашенко став... корупціонером року
Лукашенко став... корупціонером року

Про це повідомляє сайт організації.

Журі OCCRP у складі шести журналістів та експертів у галузі протидії корупції вперше одноголосно проголосувало при визначенні «корупціонера року». Олександра Лукашенка обрали з 1166 претендентів, номінованих колегами та читачами.

«Останній диктатор Європи» випередив експрезидента Афганістану Ашрафа Гані, сирійського диктатора Башара Асада, президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та ексканцлера Австрії Себастьяна Курца.

За останній рік Лукашенко організував потоки державних коштів олігархам і близьким його сім'ї, наказав перехопити та посадити в Мінську пасажирський літак Ryanair з білоруським дисидентом на борту, спровокував міграційну кризу, спрямувавши тисячі людей до кордону Білорусі з ЄС, а також поширював дезінформацію про коронавірус та методи лікування.

OCCRP визначає «корупціонера року» з 2012 року. Минулого року це звання отримав президент Бразилії Жаїр Болсонару, а 2014 року — президент Р Ф Володимир Путін.

Фото з сайту УП

Читайте також: Обмовки як піар: Кличко показав календар зі своїми курйозними висловами

Схожі новини