Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У лікарні Івано-Франківської області стався вибух: загинули двоє людей

  • 29.12.2021, 10:55
  • 957

У палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні стався вибух

У лікарні Івано-Франківської області стався вибух: загинули двоє людей
У лікарні Івано-Франківської області стався вибух: загинули двоє людей

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, загинули двоє людей.

Відомство не уточнило деталі, лише висловило співчуття сімʼям загиблих, додавши, що на місці події працюють рятувальники і 8 бригад екстреної медичної допомоги.

В обласному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомили, що в лікарні була пожежа. Вона виникла на першому поверсі в палаті реанімації та була загашена о 22:00. Загиблих знайшли у вигорілій кімнаті. Трьох людей із сусідньої палати вдалося врятувати.

За попередніми даними, причиною пожежі стала заупокійна свічка. У реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, повітря було перенасичене киснем.

«Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку», — розповіли рятувальники.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям «у реанімаційній палаті миттєво зайнялось медичне обладнання, тканина та інші предмети».

«За таку страшну помилку і людям, і державі довелося заплатити дуже високу ціну — загинуло троє людей», — кажуть у ДСНС, і закликають керівників медустанов суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання.

Відомо, що вогнеборці отримали повідомлення про вогонь о 21.22, та до 22 години пожежу було повністю ліквідовано. На місці разом із рятувальниками працювало 8 бригад меддопомоги.

Фото з сайту ДСНС.

Читайте також: На борту літака ніхто не вижив

Схожі новини