Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донбасі – російські вантажівки, - ОБСЄ

  • 26.12.2021, 08:55
  • 704

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала на території окупованих районів Донбасу колони російських вантажівок

На Донбасі – російські вантажівки, - ОБСЄ
На Донбасі – російські вантажівки, - ОБСЄ

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 24 грудня.

«СММ зафіксувала колони вантажівок із російськими номерними знаками в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей», — говориться у звіті.

Також зазначається, що бойовики перешкоджали пересуванню патруля спостерігачів, зокрема на чотирьох блокпостах у Донецькій області, та «глушили» безпілотники місії. Крім того, відповідно до звіту СММ ОБСЄ від 25 грудня, вранці цього дня за 350 метрів на північ від південного краю ділянки розведення сил і засобів у районі Золотого збройні формування не пропустили патруль спостережної місії.

«Члени збройних формувань мотивували це «міркуваннями безпеки для СММ», — зазначається у документі.

Ще один патруль СММ ОБСЄ, який прямував через блокпост південніше мосту біля Станиці Луганської, бойовики затримали на понад 2 години через начебто «відсутність попереднього сповіщення». До цього на блокпості в районі Золотого члени незаконних збройних формувань відмовили ще одному патрулю місії у доступі на ділянку розведення, мотивувавши це «міркуваннями безпеки для СММ».

«В усіх випадках про свій перетин СММ попередньо сповістила і зробила це в рамках тимчасового заходу з міркувань ввічливості у зв’язку з COVID-19», — наголосили представники спостережної місії.

Фото з сайту АрміяInform.

Читайте також: РФ заблокувала доступ до правозахисного проєкту «ОВД-Інфо»

Схожі новини