Передплата 2024 «Добра кухня»

У Німеччині припинили мовлення російського телеканалу

  • 23.12.2021, 10:30
  • 598

Німеччина домоглася від Eutelsat припинення супутникової трансляції російського телеканалу "Russia Today" німецькою мовою уже через кілька днів після його запуску

Фото із сайту russian.rt.com
Фото із сайту russian.rt.com

Про це пише Reuters.

Агентство зазначає, що Eutelsat виключила Russia Today зі списку каналів, які транслюють у країні, через напружену ситуацію між Сходом і Заходом, зважаючи на активність військових на кордонах України та газопроводу «Північний потік».

Управління у справах ЗМІ Берліна та Бранденбурга (Medienanstalt Berlin-Brandenburg, Mabb) повідомило, що RT не подавав заявку на ліцензію на мовлення в Німеччині, хоча в червні звернувся за ліцензією у Люксембурзі в обхід німецького законодавства.

«Люксембург відхилив повідомлення, посилаючись на правовий суверенітет Федеративної Республіки Німеччина», — йдеться у повідомленні Mabb.

На сайті Euronews йдеться, що в «Russia Today» стверджують, що мовлення відбувалося на підставі сербської ліцензії, яка діє в Німеччині відповідно до Європейської конвенції про транскордонне телебачення (ECTT). У пресслужбі каналу наголосили, що вважають дії німецького регулятора неправомірними, та заявили, що звернуться до суду.

Читайте також: На російському телеканалі покажуть новий сезон «Сватів»

Схожі новини