Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як покарали нардепа Галушка за образу поліцейських

  • 23.12.2021, 08:15
  • 629

Водія народного депутата від “Слуги народу” Миколи Галушка, який скандалив з працівниками поліції, притягнули до адміністративної відповідальності

Як повідомили в МВС, Печерський районний суд Києва позбавив його водійських прав на рік й оштрафував на 10 200 гривень.

«Інформую, що водій народного депутата, який став сьогодні відомий на всю країну не з кращого боку через манеру спілкування з поліцейським, притягнутий до адміністративної відповідальності за статтею 130 Кодексу про адмінправопорушення за відмову пройти освідування. Рішенням Печерського районного суду Києва він позбавлений права керування на один рік і заплатив штраф 10 200 гривень», — зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Також він додав, що в Україні досі немає суттєвої відповідальності за образу правоохоронця.

«У Верховній Раді перебуває на розгляді законопроєкт № 5050−1, який пропонує запровадити відповідальність за образу поліцейського у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень. Сподіваюсь, народні депутати ухвалять його і захистять право поліцейських на повагу у випадках, коли їхні дії захищає Закон», — сказав Монастирський.

За його словами, це буде по-європейськи, справедливо й по суті. Законодавці повинні не лише ухвалити такий закон, а й стати взірцем для громадян у спілкуванні з правоохоронцями.

Читайте також: Нардеп Галушко назвав поліцейських дебілами (відео)

Схожі новини