Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна посилила охорону мостів і електростанцій біля кордону

  • 13.12.2021, 17:15
  • 484

На тлі нарощування Росією військ поблизу України Повітряні сили посилили патрулювання критичних об’єктів інфраструктури біля російського кордону

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони. У заяві зазначається, що Росія продовжує перекидати військові підрозділи до кордону з Україною під приводом військових навчань.

«По завершенні навчань до пунктів постійної дислокації повертається лише особовий склад, а бойова та інша військова техніка залишається поблизу українського кордону», — зазначають у Міноборони.

У міністерстві нагадали, що станом на 13 грудня, як і раніше, РФ видала навігаційні попередження про обмеження судноплавства в Азовському морі. Як наслідок, близько 70% акваторії закриті для вільного судноплавства.

«Водночас Збройні Сили України готові до будь-якого сценарію. Чергові підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України цілодобово несуть бойове чергування в системі протиповітряної оборони України. До нього залучено понад 1000 військовослужбовців, сотні одиниць військової техніки — це забезпечує прикриття мостів, ГЕС, АЕС та інших об’єктів критичної інфраструктури», — кажуть у відомстві.

Читайте також: Допомога військовим: 25-та повітряно-десантна бригада отримала батальйонний комплекс відеоспостереження

Схожі новини