Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чоловік без ніг побив світовий рекорд з бігу (відео)

  • 12.12.2021, 08:35
  • 1 506

Зайон Кларк пробіг 20 метрів на руках менш ніж за п’ять секунд

Як повідомило британське видання Unilad, чоловік народився без ніг через рідкісну патологію — синдром каудальної регресії. Його покинула рідна мати, і він жив у прийомній сім’ї. У школі діти на підлітки знущалися з нього та навіть били. Але Зайон Кларк не здався. він добре вчився та став найкращим борцем середньої школи, змагаючись із іншими студентами.

«Якби я міг поговорити з усіма тими людьми, які знущалися з мене, били та справді не поважали мене, знаєш, що я б сказав? Я б сказав дякую. Тому що це справді зробило мене сильнішим», — сказав Кларк.

Коли він пробіг 20 метрів за 4,78 секунди, він власним прикладом підтвердив свою мантру: «жодних виправдань».

Чоловіка усиновила його рідна мати Кімберлі Хокінс лише за кілька днів до того, як він був змушений піти з прийомної сім’ї. Після школи він зробив кар’єру не лише як спортсмен, але і як мотиваційний оратор. Він ділився своєю історією з усіма, особливу увагу приділяючи підтримці людей з інвалідністю.

«Те, що я передав би дітям з обмеженими можливостями або будь-кому з обмеженими можливостями, було б: „Це буде важко, але якщо у вас є серце та рішучість, ви можете отримати те, що ваше“», — говорить він.

Тепер він запланував ще більшу спортивну славу: він прагне взяти участь в Олімпійських і Паралімпійських іграх у Парижі у 2024 році. Там він виступить як борець і як перегонник на інвалідних візках.

«Я вчуся в найкращих людей світу, я змагаюся з найкращими людьми у світі — і я переможу найкращих людей у світі — ось як я це бачу!», — заявив він офіційному каналу Книги рекордів Гіннеса.

Читайте також: Футболіст Роналду встановив новий рекорд

Схожі новини