Передплата 2024 ВЗ

Суд відхилив апеляцію Стахіва

Ухвала остаточна й оскарженню в касаційному порядку не підлягає. Наступне судове засідання – 29 листопада

Суд відхилив апеляцію Стахіва
Суд відхилив апеляцію Стахіва

Львівський апеляційний суд сьогодні, 24 листопада, залишив без задоволення апеляційну скаргу скандально відомого львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Як повідомив головуючий суддя Ігор Галапац, суд постановив «апеляційну скаргу залишити без задоволення. Ухвалу слідчого-судді Галицького райсуду Львова від 18 листопада та застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Львівській установі виконання покарань № 19 строком на 60 днів до 16 січня 2022 року включно із визначенням застави у розмірі 440 прожиткових мінімумів, що становить 998 тисяч 800 грн, залишити без змін. Ухвала є остаточною і оскарженню в касаційному порядку не підлягає. Повний текст ухвали буде проголошений учасникам судового провадження 29 листопада 2021 року о 15-й годині».

Нагадаємо, 18 листопада Галицький районний суд Львова обрав Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів із правом внесення застави у майже мільйон гривень.

Після цього Стахів заявив, що заставу платити не буде, натомість подаватиме апеляцію. Засідання Апеляційного суду розпочалося 23 листопада, але було перенесене на 24 листопада на 17.00. Під приміщенням суду зібралися прихильники антивакцинатора з плакатами «Волю Остапу, сину Божому». Також були представники Нацкорпусу з плакатами «Агентів Кремля за ґрати». Вони виступають проти діяльності руху Стахіва, який, за твердженнями правоохоронців, фінансується з Росії. Нацкорпус скандував «Російського агента за ґрати!»

Нагадаємо, 16 листопада СБУ провела обшуки у помешканнях низки учасників антивакцинаторського руху, зокрема й у львівській орендованій квартирі їхнього лідера Остапа Стахіва.

Лідеру антивакцинаторів та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, було повідомлено про підозру за ст. 109 ККУ («Дії, спрямовані на повалення конституційного ладу або захоплення державної влади», санкція статті — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. — Авт.). СБУ повідомила, що в її розпорядженні є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, в тому числі листування, в ході яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою». Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ.

Основне фото: zaxid.net

Читайте також: «Якщо просканувати коди на плакатах антивакцинаторів — ви потрапите на сайт «Единой России», — журналіст

Схожі новини