Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ затримала бойовика «ЛДНР»

  • 19.11.2021, 18:45
  • 738

СБУ затримала колишнього ватажка так званого "спецпідрозділу МДБ ЛНР", який брав участь у захоплені Луганського аеропорту

Фото затримання із сайту СБУ
Фото затримання із сайту СБУ

Про це повідомляє сайт СБУ.

«Мешканець Луганська на початку російської агресії був командиром бойової тактичної групи в «окремій бригаді спецпризначення «Одеса» так званого «МДБ ЛНР» і брав особисту участь у збройному супротиві силам АТО/ООС», — йдеться у матеріалах СБУ.

Зокрема, цей підрозділ сприяв діяльності проросійських бойовиків під час штурму Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань місцевих жителів.

Чоловік також координував пошук і затримання українських патріотів на тимчасово окупованій території області, взаємодію угрупувань місцевих бойовиків з російськими кураторами.

Через конфлікт з іншими ватажками бойовиків він припинив цю діяльність і довго переховувався на території РФ.

Затриманому оголосили підозри за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності, не передбачених законом збройних формувань) ККУ.

Суд призначив йому тримання під вартою.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Читайте також: СБУ допитала затриманого бойовика «ЛНР» (відео)

Схожі новини