Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У дверному замку – шматок мила...

Затримали банду квартирних злочинців. Одну квартиру грабували... двічі!

«У нашому дверному замку ми побачили шматки мила. Воно призначалося для легкого відкривання дверей. У сусідів, поверхом нижче, було те саме. Будьте уважні з дверними замками, сусідами та перехожими на сходовій клітці, — написав у соцмережах мешканець львівської Левандівки пан Назар. — У районі вулиці Роксоляни „заробляють“ кілька щурів. Крадуть тільки гроші (з власного досвіду жертви)».

В управлінні стратегічних розслі­дувань у Львівській області повідоми­ли, що трьох зловмисників затримали — на вулиці Липинського. Їм інкриміну­ють п’ять епізодів. «Ця група вирізня­лася особливою акуратністю, — кажуть поліцейські. — Працювали професійно. Відкривали дверний замок, всереди­ні помешкання нічого не перевертали. Було, що потерпілі виявляли крадіжку через тиждень-два. В одній з квартир на Левандівці викрали 300 доларів. В іншій — 10 тисяч доларів…».

Зловмисники працювали за наве­денням. Зі слів поліцейських, одну квартиру пограбували… двічі. Упер­ше зайшли, забрали кілька золотих прикрас. Але побачили у помешкан­ні сейф. Господарі навіть не помітили, що у квартирі був хтось чужий… Че­рез два дні злодії повернулися до цієї ж квартири й винесли звідти сейф. Та він виявився порожнім…

Під час обшуків поліцейські вилучи­ли у злочинців викрадені речі та гроші. А також викрутки, ножі, серцевини від різних замків до вхідних дверей, ключі, відмички, магнітні ключі до домофона, рукавиці та шапочки, ліхтарики.

Трьом учасникам злочинної групи слідчі вже повідомили про підозру, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді три­мання під вартою із можливістю внесен­ня застави — по 681 тис. грн кожному. За скоєне злочинцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вік учасників банди — близько 40 років. Усі троє — львів’яни.

Читайте також: Наче з фільму «Сам удома». Британська поліція спіймали двох злодіїв-невдах

Схожі новини