Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Встановити платне лікування від коронавірусу для нещеплених"

  • 05.11.2021, 12:35
  • 667

Очільниця Грузії закликала вжити жорстких заходів для боротьби з коронавірусом

Саломе Зурабішвілі назвала «трагедією» епідситуацію в країні та закликала уряд запровадити жорсткі заходи для активізації процесу вакцинації у Грузії.

На своєму брифінгу президент повідомила, що у Грузії від коронавірусу напередодні померло 49 людей, а на день раніше — 47. Усього від наслідків коронавірусу в Грузії з початку пандемії померло вже понад 10 тисяч жителів.

Як повідомляє новинний портал «Новости-Грузия», у країні дуже низькі темпи вакцинації. У лікарнях заявляють, що 99% пацієнтів у реанімаціях — це нещеплені громадяни.

На думку президента, у ситуації, що склалася, «винні всі»: і уряд, який має приймати «рішучіші кроки» для загальної вакцинації, і політичні партії, які проводять багатолюдні акції, і патріархія, оскільки священнослужителі «не засуджують антивакцинаторів».

Також Саломе Зурабішвілі вважає, що «на демографічні проблеми» країну прирікають і представники медичної сфери, які ставлять під сумнів необхідність вакцинації, а також пересічні громадяни, які відмовляються щепитися через свої страхи.

Президент закликала уряд «вжити жорстких заходів» для покращення показників вакцинації: запровадити ковід-паспорти для пропуску до громадських місць, встановити платне лікування від коронавірусу для нещеплених громадян, зробити обов'язковою вакцинацію для громадян із груп ризику.

Зурабішвілі звернулася до ЗМІ з проханням збільшити кількість програм, які висвітлюють питання вакцинації.

При цьому Зурабішвілі заявила, що категорично проти повернення до локдауну, закриття країни та запровадження регуляцій для економіки.

«Я проти і вважаю неприйнятним повернення до обмеження економічної активності та будь-якого закриття, це неприйнятно, оскільки це завдасть шкоди економіці країни. Особливо це вдарить по тій частині населення, яка вже стоїть перед серйозними соціальними викликами», — сказала Саломе Зурабішвілі.

Читайте також: Епідеміологи спрогнозували, коли завершиться пандемія

Схожі новини