Передплата 2024 «Добрий господар»

"Вірус агресивніший. Більше хворіє молодь": медик про захворюваність на ковід у Львові

У Львові надалі фіксують високий ріст захворювання на коронавірус

"Вірус агресивніший. Більше хворіє молодь": медик про захворюваність на ковід у Львові
"Вірус агресивніший. Більше хворіє молодь": медик про захворюваність на ковід у Львові

У всіх закладах Львівської ОТГ, які приймають хворих на «ковід» перебуває 966 хворих, за останні дні — плюс 110 хворих, 20 померло. Особливість цього штаму — доволі висока смертність. Про це 2 листопада сказав на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, з суботи Львів перебуває у «червоній зоні» карантину і за цей час за грубі порушення правил карантину закрито 40 закладів, серед яких кафе та магазини. Найбільше порушення — у працівників закладів немає вакцинації чи інших довідок, які дозволяють їм працювати.

«Зараз найбільше питання — як надалі працюватимуть заклади освіти, школа пішла на двотижневе дистанційне навчання, — наголосив Москаленко. — Батьки кажуть, що мають чималі клопоти мають з учнями початкової школи. Ми прийняли рішення, що за умови послаблення динаміки захворювання на коронавірус, у Львові буде відновлено очне навчання у початковій школі. Проте за умови стовідсоткової вакцинації персоналу у школі. Але наразі такої динаміки немає, тому школи — на дистанційному навчанні. Те саме стосується і закладів культури».

Медичний директор з анестезіологічної роботи Лікарні швидкої допомоги Іван Міськів додав: у реанімації перебуває 48 пацієнтів, які на апаратах штучної вентиляції легень.

«Цей штам вірусу агресивніший за попередні, — каже Іван Міськів. — Зараз більше хворіє молодь, які лікуються в реанімації. Щодня спостерігаємо нові піки госпіталізацій. Якщо надалі будуть такі темпи, то невдовзі в лікарнях Львова ніде буде ставити пацієнтів, не вистачить ліжок. Тому єдиний вихід — вакцинація».

Читайте також: «Дистанційне навчання у школах Львова цілком законне«

Фото Романа Балука, ЛМР

Схожі новини