Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для незрячих - 3D макет Гарнізонного храму Петра й Павла

Це вже п’ята мініскульптура для незрячих, яка повністю відтворює пам'ятку архітектури Львова

Майстри виготовлять 3D-макет львівського Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (отців єзуїтів). Копія храму призначена для незрячих людей.

Це вже п’ята мініскульптура для незрячих, яка повністю відтворює пам'ятку архітектури Львова. Як розповів «ВЗ» депутат Львівської міської ради Андрій Шевців, виготовлення мінікопії Гарнізонного храму коштуватиме міській скарбниці 400 тисяч гривень. У храмі кажуть, ідею створення 3D-макета підтримують і пропонують розмістити копію на площі перед святинею.

Настоятель Гарнізонного храму, отець Тарас Михальчук каже, ідею щодо макета обговорювали давно.

«Військові капелани та священнослужителі Гарнізонного храму теж були серед головних ініціаторів, аби храм могли відчути на дотик незрячі люди, — відзначає отець Тарас. — Цьому передувала ще одна важлива подія. Серед захисників України — родина Голубів. Батько покійного Юрія, воїна АТО — пан Григорій, незрячий з дитинства і його дружина теж погано бачить. Одного разу чоловік зі своєю дружиною звернулися до нас, попросили екскурсію храмом. Саме це нас підштовхнуло до того, що для таких людей треба зробити все можливе, аби вони теж повноцінно пройшли екскурсію, пізнали святиню, яку відвідують тисячі людей».

За словами отця Тараса Михальчука, представники храму уже надали архітекторам креслення, щоб виготовити 3D-макет.

Читайте також: У Львові реставрують Гарнізонний храм Петра і Павла. Цьогоріч церква святкуватиме десятиріччя відновлення діяльності

Схожі новини