Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні планують запустити військову місію ЄС

  • 12.10.2021, 19:35
  • 470

До кінця 2021 року в Україні планують створити військову місію Європейського Союзу, у якій буде 30 постійних радників ЄС

Про це заявив очільник Міністерства оборони України Андрій Таран.

За його словами, як пише «Прямий», наразі триває робота з розгортання в Україні військової дорадчо-тренувальної місії Європейського Союзу.

«Робимо усе необхідне, щоб вже до кінця поточного року військова дорадчо-тренувальна місія з площини напрацювання юридичної бази перейшла у стан практичної реалізації на користь як Україні, так і ЄС, — переконує Таран.

Він пояснив, що до військової місії планують залучити 30 постійних радників ЄС.

Міністр підкреслив, що їхня участь дозволить створити в Україні багаторівневу систему військової освіти та запровадити якісне дистанційне навчання.

До того Таран наголосив, що зміни повинні торкнутися адміністративних та управлінських процесів, а навчально-матеріальна база удосконалюватиметься з урахуванням вимог європейської освіти.

«Реалізація цього проєкту дозволить залучити кращі практики і допомогу в процесі реформування системи військової освіти Збройних сил України, які властиві державам-членам Європейського союзу», — додав Андрій Таран.

Читайте також: Україна та ЄС будуть спільно готуватися до «газової війни» з Росією: заява

Схожі новини