Передплата 2024 ВЗ

Українка стане керівницею театру в Італії

  • 12.10.2021, 16:30
  • 707

Львівська диригентка Оксана Линів стане першою жінкою, яка очолить один із театрів Італії

Про це повідомили в посольстві України в Італії.

Цю інформацію підтвердила і сама Линів.

«Українська диригентка Оксана Линів стала музичним директором та головним диригентом Муніципального театру Болоньї», — йдеться в повідомленні.

Львів’янка стала першою жінкою в історії театру, яку запросили на цю відповідальну посаду.

«Це безпрецедентний приклад зламу як гендерних стереотипів в класичному консервативному музичному середовищі, так і визнання українських митців на світовому рівні», — наголосили в посольстві.

Линів уточнила, що пропозицію очолити театр їй надіслали після дебютного концерту в Італії.

«Це країна, де класична музика має надзвичайну історію, що відчувається в кожному куточку та є невід"ємною частиною національної культури. Італія є не лише колискою оперного мистецтва світу — ця країна подарувала людству цілі епохи, і зокрема Ренесанс, де люди змінили свої погляди на цінності й світосприйняття в цілому», — додала вона.

ДОВІДКА:

Муніципальний театр Болоньї — оперний театр в Болоньї, один з найважливіших в країні. Як правило, в його репертуар входить вісім опер і шість вистав у сезон, що триває з листопада по квітень. З початку XVII століття в Болоньї заснували безліч театрів, які представляли оперу, але вони або були закриті, або згоріли.

Читайте також: Рейдерська атака і крадіжка інтелектуальної власності — Ярина Винницька про скандал навколо проєкту Ковчег «Україна»

Схожі новини