Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рейдерська атака і крадіжка інтелектуальної власності – Ярина Винницька про скандал навколо проєкту Ковчег «Україна»

  • 24.08.2021, 11:15
  • 1 591

Авторка ідеї Ковчег «Україна» прокоментувала знищення ютуб-каналу проєкту та «рейдерські наміри» своєї колеги

Авторка проєкту Ковчег «Україна» Ярина Винницька у своєму Фейсбуці розповіла про знищення ютуб-каналу з мільйонними переглядами. Зазначає, що зробила це її колега Оксана Линів, яка, за словами Винницької, здійснила рейдерську атаку на проєкт.

«Шановні прихильники проекту Ковчег „Україна“! Мушу дещо прояснити щодо ситуації, яка склалася довкола нашого проекту. Відбулась рейдерська атака на мій проект, крадіжка моєї інтелектуальної власності і авторського права. Було знищено офіційний ютуб канал проекту з мільйонними переглядами. І це зробила пані Оксана Линів».

Напередодні Оксана Линів написала у Фейсбуці: «Цей виступ я присвячую команді першого проекту „Ковчег Україна: Музика“, праця яких залишилася за кадром і фанфарами „гранд-шоу“ на чолі з самоназваною „Ноїхою“ і перекочувала у її абсолютне „авторство“ та власність. Режисери, художники, музикознавці та композитори роками співпрацювали разом, щоби зараз раптом раптово бути забутими та непотрібними, коли справа дійшла до Національного піару. І не дивуйтеся, що навіть, як диригент проекту i я раптом виявляюся „не згаданою“ у списках учасників…»

Як пише Ярина Винницька, після цього її колега, Оксана Линів, заблокувала доступ до продуктів гранту 2020, знищила їхній спільний ютуб канал, який мав мільйонні перегляди, знищує піар кампанію проекту, створюючи паралельні сторінки. Також Винницька пише про постійні приниження з боку колеги і звертається до Українського культурного фонду по допомогу.

«Систематичні приниження усіх учасників проекту, артистів і композиторів, відвертий психологічний терор і харасмент, постійні рейдерські атаки і викрадення чужого інтелектуального майна — це практика співпраці з пані Линів. Постійний психологічний терор, систематичне приниження гідності усіх учасників проекту, постійні крики і істерики (навіть старенька баба Даня отримала таку порцію криків, що було страшно за її здоров'я), викрадення чужого інтелектуального майна від пані Линів — цьому треба покласти край. Я офіційно звертаюсь до Український культурний фонд про відкликання гранту 2021 року через порушення моїх авторських прав, оскільки у пані Линів немає жодного авторського договору з жодним із учасників проекту через провальну роботу її юристів».

Читайте також: «В 11 років почув музику „Бітлз“ і зрозумів, що хочу бути композитором»

Схожі новини