Передплата 2024 «Добрий господар»

Мецгеру та охоронцю «Укрексімбанку» вручили підозру за напад на журналістів

  • 07.10.2021, 10:35
  • 306

Двом співробітникам вручили підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів, третього - розшукують

Про це повідомила столична прокуратура.

«За погодження Голосіївської окружної прокуратури міста Києва, орган дізнання Голосіївського управління поліції вручив повідомлення про підозру одній з службових осіб банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1, 3 ст. 171 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Підозру вручили голові правління «Укрексімбанку» Євгену Мецгеру та охоронцю банку за напад на журналістів «Схем».

У поліції уточнили, що працівникам фінансової установи загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Голова правління Мецгер підтвердив одержання підозри й зазначив, що готовий співпрацювати зі слідством.

«Правоохоронці сьогодні о 9 ранку приїхали до мене додому та вручили документ. Вчора вони чомусь приїжджали до приміщення банку, але я вже не мав законних підстав там знаходиться після того, як написав заяву про відсторонення від виконання обов’язків. Я готовий у повному обсязі співпрацювати зі слідством. Глибоко переконаний, що свобода слова — це важлива складова розвитку України. Ще раз хочу принести щирі вибачення перед журналістською спільнотою та особисто перед Кирилом Овсяним та Олександром Мазуром», — додав він.

Читайте також: Напад на журналістів в «Укрексімбанку»: що відомо (відео)

Схожі новини