Передплата 2024 «Добрий господар»

"Високозамківця" Ярослава Пастернака вшанують дитячим баскетболом

Гостями львівського меморіалу будуть юні "гулівери" з Чернігова, Ужгорода, Рівного

Пам'яті колишнього журналіста газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака присвячено відкритий чемпіонат Львівщини з баскетболу, який розпочнеться завтра у спортивному комплексі обласної ДЮСШ, що розташований у Стрийському парку.

Меморіальний турнір триватиме три дні. За нагороди поборються юнаки 2008−2009 року народження. Крім господарів майданчика, за кубки і медалі змагатимуться юні «гулівери» з Чернігова, Рівного, Ужгорода. А із 17 по 19 вересня свою вправність на баскетбольному майданчику продемонструють дівчата. Із вихованками обласної ДЮСШ і «Клубу ігрових видів спорту» суперничатимуть їхні ровесниці із Нововолинська та Івано-Франківська.

Афіша баскетбольних змагань у пам'ять про Ярослава Пастернака.
Афіша баскетбольних змагань у пам'ять про Ярослава Пастернака.

Як і у попередні сезони, планувалося, що на ці змагання прибудуть закордонні учасники — команди із Підкарпатського воєводства (Республіка Польща) та баскетболісти з міста Міхайловци (Словаччина). Однак і торік, і цього року приїхати до Львова їм завадили коронавірусні обмеження…

Меморіал Ярослава Пастернака проводять вісімнадцятий раз. Його ініціатором і незмінним організатором є старший викладач Львівської обласної ДЮСШ Зіновій Курса. Колишній завідувач відділу спорту газети «Високий Замок» Ярослав Пастернак був його близьким товаришем. Цей талановитий журналіст підтримував словом не тільки професійних спортсменів, а й аматорів.

Особливо багато уваги Ярослав приділяв розвитку дитячого спорту. Тяжка хвороба забрала його від нас…

На честь «високозамківця» Пастернака на Львівщині розігрують і футбольний кубок.

Схожі новини