Передплата 2024 «Добрий господар»

"Слуга народу" та компартія Китаю: що між ними спільного

  • 01.09.2021, 15:30
  • 518

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко пояснив, чому разом з головою фракції Давидом Арахамією розхвалив комуністичну партію Китаю

Фото Парламент.ua
Фото Парламент.ua

Про це він розповів в інтерв'ю «НВ», передає Цензор.НЕТ.

Корнієнко зазначив, що ніхто не хвалив китайський суспільно-політичний лад.

«Ми говорили про те, що є компартія Китаю, у неї є певні досягнення, на які можна подивитися і зробити якісь для себе висновки», — пояснив він.

Досягненням компартії глава «СН» назвав впровадження в країні планування.

«Чи є досягненням великі амбіції, великі цілі, побудова космічних якихось польотів, побудова підводних місць, збільшення вдвічі існуючої залізничної мережі? Це я все перераховую завдання, які там ставили перед країною. Я думаю так. Давайте просто корисне брати», — сказав Корнієнко.

Він розповів також, що в КПК працює меритократія (призначення на керівні посади найбільш здібних людей. — Ред.) і саме її буде запозичувати президентська партія.

«Чи повинна вона працювати в Україні? Так, повинна. Якщо людина щось на своїй посаді проявила, досягла, то має отримувати можливість далі рухатися», — підкреслив Корнієнко.

За його словами, принцип меритократії впроваджуватимуть під час «формування кадрового резерву СН на наступні політичні цикли».

Читайте також: Главреду «Новинарні» погрожували «покатати в багажнику»: причина

Схожі новини