Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії відповіли на запрошення доєднатися до «Кримської платформи»

  • 24.08.2021, 18:55
  • 732

У РФ відповіли на запрошення Зеленського

Коментар опубліковано на сайті МЗС РФ, передає сайт Букви.

У понеділок, 23 серпня, в Києві відбувся інавгураційний саміт «Кримської платформи», спрямований на консолідацію міжнародних зусиль щодо деокупації українського Криму. #Букви розповідали, що потрібно знати про цей захід.

Під час заходу президент України Володимир Зеленський заявив: «Якщо цей майданчик її настільки цікавить, ми запрошуємо Росію приєднатися до „Кримської платформи“ для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної, трагічної помилки».

Аналогічний заклик було відбито у спільній декларації, підписаній за підсумками заходу. РФ відкинула цю пропозицію.

«У підсумковій декларації „саміту“ міститься заклик до Російської Федерації „долучатися“ до участі в діяльності „Кримської платформи“. Не бачимо для себе можливості участі в цій політичній дії з огляду на її цинічну антиросійську спрямованість», — заявила Захарова.

Крім цього, речниця МЗС РФ пригрозила представникам країн та організацій, що брали участь в саміті, що країна розцінюватиме їхню участь як посягання на територіальну цілісність Російської Федерації, що «неминуче відповідним чином відіб’ється на відносинах».

Читайте також: Очільник МЗС Росії назвав Кримську платформу «русофобською акцією»

Схожі новини