Передплата 2024 «Добрий господар»

Ірина Геращенко: після двох років кривлянь військовий парад повернули на Хрещатик, і там йшла техніка, створена у 2014-2019 роках

  • 24.08.2021, 16:59
  • 601

Після двох років ігнорування влада Зеленського все ж таки спромоглася повернути військовий парад. Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

Фото з сайту «Європейська Солідарність»

Вона також закликала парламент не паплюжити український Герб і не підтримувати спроби нівелювання одного з головних символів Української держави.

«Основа нашої державності — це армія, мова і віра. І це чудово, що після 2 років кривлянь, що військовий парад — це начебто марнотратство, повернули військовий парад, і Хрещатиком крокувала нова українська техніка, створена в 2014—2019 роках», — зазначила Геращенко.

Фото з сайту "Європейська Солідарність"
Фото з сайту "Європейська Солідарність"

«День Незалежності — це день єдності. І ганьба, що сьогодні намагаються розколоти суспільство і парламент. Наша мова, наш Герб, наш Гімн — це те, від чого ворога трясе як чорта від ладана. Це 20-ти річний Василь Пелиш. Йому російські окупанти відтяли руку за те, що на ній було викарбовано наш Герб — наш тризуб. Тризуб у наших військових не тільки на руці, він в серці. І ми сьогодні не маємо права зрадити українську армію. І якщо сьогодні депутати першого скликання, які голосували за незалежність, говорять нам, що цей політичний вінегрет, який ви внесли до сесійної зали — це ганьба, давайте їх почуємо», — закликала Ірина Геращенко.

«Давайте не дамо Зеленському повторити цю ж помилку, коли їх не запросили ні на парад, ні до Маріїнського палацу. Давайте не проголосуємо за те, до чого сьогодні закликають нас наші колеги з першого скликання», — наголошує співголова фракції «Європейська Солідарність».

«Наш Герб — це тризуб. Він лаконічний, він історичний, він політично правильний, один із символів держави», — резюмувала Ірина Геращенко.

Читайте також: Рада розглянула питання про великий Державний Герб. Чи підтримали законопроєкт?

Схожі новини