Передплата 2024 «Добра кухня»

Велика Британія хоче дати шанс «Талібану», припускаючи, що за 20 років він змінився

  • 18.08.2021, 13:15
  • 573

У Британії припускають, що талібам можна «дати шанс» хоча б тому, що вони вперше заявили про те, що стануть публічними та вийдуть з тіні

Про це пише Бабель.

Начальник Генштабу Великої Британії Нік Картер розповів, що уже спілкувався з колишнім президентом Афганістану Хамідом Карзаєм, який, за словами Картера, зустрінеться з талібами у середу, 18 серпня.

«Ми повинні бути терплячими і зберігати спокій, ми повинні дати їм можливість сформувати уряд та показати свої повноваження. Можливо, цей „Талібан“ відрізняється від того, який люди памʼятають з 90-х років», — сказав Картер, пояснюючи, що таліби — це неоднорідний рух, і там наразі є представники різних течій та багато молоді.

Услід з главою Генштабу премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив, що «висновки щодо талібів треба робити з огляду на їх дії, а не слова».

Голова дипломатії Європейського союзу Джозеп Боррель також заявив, що ЄС «доведеться говорити» з лідерами фундаменталістського ісламістського руху «Талібан», який фактично захопив владу в Афганістані. Втім це не означає швидкого офіційного визнання їхнього правління.

Читайте також: Про що ЄС говоритиме з Афганістаном

Схожі новини