Передплата 2024 «Добрий господар»

Про що ЄС говоритиме з Афганістаном

  • 18.08.2021, 10:55
  • 523

Визнавати нову владу не збираються, але поговорять про нагальні питання

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз співпрацюватиме з новою владою Афганістану. Про це повідомляє «5 канал».

Він наголосив: про визнання нової влади не йдеться. І є низка умов до співпраці. Найперше — це дотримання прав людей, передусім жінок, молоді, а також меншин. Важлива також боротьба з корупцією, дотримання міжнародних зобов’язань та протидія використанню Афганістану як бази для терористичних організацій.

Євроспільнота, зокрема, обіцяє надавати гуманітарну допомогу державі. Та підтримувати країни регіону, які зіткнуться з потоком біженців з Афганістану. Проте нині пріоритетним завданням Євросоюзу є евакуація своїх дипломатів. А також громадян країни, які працювали з державами ЄС.

«Талібан» виграв війну, тому ми повинні розмовляти з новою владою в Кабулі, ким би вони не були, щоби запобігти міграційній і гуманітарній кризі. Ідеться про діалог, а не про визнання влади «Талібану». Він має бути зосереджений також на тому, як запобігти поверненню іноземних терористів до Афганістану", — наголосив верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Читайте також: Під час евакуації персонал американського посольства знищив паспорти деяких афганців

Схожі новини