Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зняв провокативне відео у центрі Львова у рясі священика - може потрапити у поліцію

  • 14.08.2021, 12:15
  • 1 512

Депутат Львівської міськради Євген Бойко звернувся з цього приводу до правоохоронців

Пранкер в одязі православного священика влаштував розіграш у центрі Львова, який супроводжувався хуліганськими діями та нецензурною лайкою.

Відео виклали у мережу TikTok.

Поява ролика викликала обурення серед міських посадовців і депутатів.

Як видно з відео, яке оприлюднив 11 серпня у TikTok користувач Максим Савчин, пранкер у рясі православного священика з хрестом на грудях та кадилом в руках прогулюється проспектом Свободи у Львові — поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку.

Він умисно зачепив одного з перехожих, скинувши йому кепку з голови. Судячи з усього, перехожий хлопець теж був учасником зйомки ролика. Далі хлопець з матюками наче намагається накинутися на священика, однак згодом тікає від нього. Священик біжить за юнаком, вигукуючи нецензурну лайку. Наприкінці священик таки наздоганяє втікача і каже, що чекатиме його на службі. Перехожі, які стали свідками розіграшу, здивовано оглядаються.

Ролик у TikTok супроводжується музикою зі словами російською мовою «гасподь-гасподь».

Станом на ранок 14 серпня відео отримало понад 55 тис. уподобань та 1,6 тис. поширень.

Поява ролика обурила керівника департаменту «Адміністрація міського голови» та депутата Львівської міськради Євгена Бойка. Він вважає, що такі дії принижують львів’ян і мають ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

«Переглянув. Стало гидко. Подібні дії принижують багатьох львів’ян. Не здивуюсь, якщо провокація вчинена на замовлення ворожих спецслужб — знають на що тиснути. Той самий чекістський почерк — перед очима безбожні п’ятирічки 1930-х», — написав Євген Бойко у Facebook.

Посадовець звернувся до правоохоронців з проханням «невідкладно дати належну оцінку ганебній поведінці невідомих осіб, щоб дії які мають ознаки розпалювання релігійної ворожнечі більше не повторювались».

Читайте також: У Кирилівці священник покропив пляж та продавця креветок (відео)

Схожі новини