Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Засновниці популярної козячої ферми “Дві Катерини” отримали престижну нагороду від UNIT.City

Козяча ферма “Дві Катерини», яка працює у карпатському селі Тухля, що на Львівщині, отримала популярну нагороду від UNIT.City (проєкт, організований CCI France Ukraine, щоб підтримати розвиток жіночого підприємництва в Україні)

Фото автора
Фото автора

Журі цього конкурсу відзначили їхній продукт — козячний сир «Лютий», що увійшов у ТОП-12 кращих сирів України.

Сир «Лютий» власноруч виготовляють засновниці ферми у Тухлі за давнім рецептом карпатських бабусь і вдосконаленою технологією Катерини Ільків, яка родом із Сколівщини. Тому власниць козячої ферми запрошують представляти свою продукцію на конкурсі ProCheese Awords 2021 в Іспанії у листопаді.

Як розповіла «ВЗ» одна з власниць ферми Катерина Тарасенко, зараз на їхньому господарстві понад сто кіз, десять овечок, кінь, дві собаки, які охороняють дім. Ферму «Дві Катерини» продовжують відвідувати туристи зі всієї України і навіть з-за кордону. Тут можна не лише продегустувати сири, козяче молоко, а й власноруч щось приготувати за карпатським рецептом.

Бізнес-партнерки (Катерина Ільків та Катерина Тарасенко) заробляють на продажі сирів та гастротурах. Кілограм козячого сиру коштує від 600 гривень.

Місцеві сири дають фору навіть французьким.

«Фішки» цієї ферми — копчений козячий сир, бринза.

Читайте також: «Буйволиця ніколи не дасть молока, якщо ви з нею не друзі»

Схожі новини