Передплата 2024 ВЗ

Український Хижняк взяв "срібло" Олімпіади

  • 07.08.2021, 10:20
  • 620

Український боксер Олександр Хижняк завоював "срібло" на Олімпійських Іграх-2020 у вазі до 75 кг, програвши у фіналі представнику Бразилії, Еберту Соузі

Офіційну інформацію поширили ЗМІ.

У першому ж раунді український боксер став здобувати перевагу над Соузою. Українець майже не відпускав бразильця від канатів і наприкінці 3-хвилинки наніс кілька небезпечних ударів. Підсумок раунду — усі п'ять суддів віддали перемогу Хижнякові.

У другому раунді Хижняк продовжив тиснути на Соузу, бразилець намагався з усіх сил збити темп українця, але той одразу ж повертався до атак. Знову судді віддали перевагу Олександрові — українець гарантував собі перемогу за очкам, якби його не нокаутували.

У третьому раунді бій тривав у тому ж темпі, однак в середині раунду боксери розпочали жорсткий розмін ударами. Під час «рубки» Соуза вцілив у щелепу Хижняка лівим боковим і відправив у нокдаун.

Хижняк моментально піднявся на ноги, однак рефері вирішив навіть не відкривати рахунок «до десяти», а відразу присудив нокаут.

Це була не перша зустріч Хижняка та Соузи: вони двічі зустрічалися на турнірі в Болгарії (у 2019 та 2020 роках), двічі перемагав українець.

На шляху до фіналу Олімпійських ігор 26-річний Хижняк почергово вибив суперників з Японії, Домініканської Республіки та Філіппін.

Це п'яте «срібло» України на Олімпіаді-2020. Усього в України уже 16 медалей.

Читайте також: Українські веслувальниці здобули «срібло» на Іграх у Токіо

Схожі новини